2018-11-10 12:37:57• hírek • Bede Emőke

Felelősségteljes gazdi kerestetik!

Újabb nagyszabású akciót szervezett Szatmárnémetiben a Free Life Állatvédő Egyesület: már sokadik alkalommal kínáltak örökbefogadásra kiskutyákat az Auchanban megforduló embereknek.

Amint arról az egyesület hivatalos Facebook-oldalán beszámolt, szombaton 11 és 19 óra között várják mindazokat a bevásárlóközpont elé, akik szeretnének társként maguk mellé venni egy négylábút, esetleg pénzzel vagy más jellegű adománnyal segítenék a Free Life tagjainak munkáját és az általuk fáradhatatlanul üzemeltetett menhelyet.
 

Az ipari park közelében található menhelyen szinte folyamatosan telt ház van, az ivartalanítás hiánya miatt pedig folyamatosan érkeznek a nem kívánt kutyakölykök. Van, hogy maga a gazdi hagyja a menhely kapuja előtt a frissen született kutyákat, de leggyakrabban sétálók fedezik fel a kidobott apróságokat –mesélte el korábban a Szatmár.ro megkeresésére az egyesület képviseletében Domokos Bernadett, aki arról a sajnálatos tényről is beszámolt, hogy bizony egyre gyakrabban fordul elő, hogy vissza kell utasítaniuk egy-egy „doboznyi” kutyát a helyhiány miatt.



Annak ellenére, hogy a kutyatulajdonosokat törvény kötelezi a rendszeres oltás biztosítására, a mikrochipes megjelölésre és a négylábúak ivartalanítására, ezekről a kötelezettségekről legtöbben akarva-akaratlanul nem vesznek tudomást, és magát a kutyaelhagyást sem tekintik szabálysértésnek, legyen szó fajtatiszta vagy keverék, városi vagy falusi állatról. Mint arra Bernadett rávilágított, a felelősségteljes kutyatartásról ugyanúgy érdemes előzetesen tájékozódni, mint egy háztartási gép beszerzése előtt. Annál is inkább, mivel az ember nem csak egy „házőrzőt” vagy „kapucsengőt” fogad örökbe vagy vásárol, hanem jó esetben hosszú évekre egy négylábú barátot is választ magának.
 

A Free Life által gondozott kutyáknak csak alig egy töredéke volt olyan szerencsés, hogy szombaton az Auchan bejáratánál várhatta, hátha örökbe fogadja egy szerető gazdi. Viszont nem ez volt az egyetlen módja annak, hogy valaki egy ebet magához vegyen, ugyanis az állatmenhely szinte minden nap várja azokat, akik szeretnének egy hű társat. Bár azt hihetnénk, érdekük a minél nagyobb számú adoptáció, mégis minden leendő gazdi figyelmét felhívják a kutyatartással járó felelősségre és arra intik őket, csak akkor vegyenek magukhoz egy négylábút, ha az ebről annak rendje és módja szerint gondoskodni tudnak. Akinek nem áll módjában egy blökit magához venni, az is könnyen megtalálhatja a módját, hogy segítse az egyesületet. Szívesen fogadják a kutyatápot, a különféle tárolóedényeket, a takarítószereket, de összességében mindent, aminek egy hasonló kaliberű menhelyen hasznát tudják venni.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: